• Головна
  • /
  • Подія
  • /
  • Президентка Міжнародної Амбасади Жінок-Підприємниць Вероніка Марчук організувала прес-брифінг у Варшаві
Президентка Міжнародної Амбасади Жінок-Підприємниць Вероніка Марчук організувала прес-брифінг у Варшаві

Президентка Міжнародної Амбасади Жінок-Підприємниць Вероніка Марчук організувала прес-брифінг у Варшаві

Запрацював професійний кол-центр, який готували понад 3 тижні.
Координаторка штабу Вероніка Марчук відвідала 2 нових склади в Польщі (наразі вирішують питання логістики та трансферу) та 5 евакуйованих із Хмельниччини дитячих будинків. Там перебувають 330 дітей віком до 17 років. Уже завезено 2 фури допомоги. Починається збір українських книжок для освітніх потреб дітей та їхнього розвитку. 2 машини вантажів відправлено на Харків і до психіатричного госпіталю.
Вероніка Марчук анонсувала акцію, в рамках якої малюнки польських дітей будуть відправляти українським військовим.

Координаторка прокоментувала візит Байдена до Польщі, під час якого було влаштовано перформанс: «Люди лягли на землю і накрилися українським прапором, символізуючи собою загиблих внаслідок російської агресії». Із її слів, ця подія мала високий суспільний резонанс.

Місяць роботи Міжнародний штаб допомоги українцям (МШДУ): довгий шлях консолідації, допомоги і перший прес-брифінг у Варшаві, організований щодо роботи та об’єднанню наших зусиль та вмінь і ще співпраці із 80 країнами світу штабу та взаємодії із різними волонтерськими і громадськими організаціями, українським урядом, депутатами, експертами, представниками Торгово-промислова палата України/ Ukrainian CCI, учасницями Business Woman Club, Greening of the Planet, Журнал Business Woman тощо. І все заради допомоги Україні, в якій зараз іде війна.


Під час прес-конференції поділились своїм досвідом, презентували три основні напрямки роботи: інформаційний, роботу з біженцями і гуманітарний, почули виступ представника посольства Украіни в Польщі Ігоря Баранецького, військового експерта штабу Denis Bohush, народного депутата Украіни Дмитра Лубінця, заступника міністра Міністерство охорони здоров’я України Олексія Яременко, нашого керівника гуманітарної групи штабу Анну Любиму, волонтерок штабу, які із своїми партнерами ІТ-індустрії зробили унікальний додаток як помічник для біженців, Andriushchenko Iryna, та почули багато запитань від ЗМІ, які завітали на відкриту зустріч.
Серця українок у світі випромінють Віру у Перемогу!

Вгору