• Головна
  • /
  • Подія
  • /
  • Українські жінки-підприємниці об’єднуються з колегами всього світу, щоб допомагати і підтримувати одна одну
Українські жінки-підприємниці об’єднуються з колегами всього світу, щоб допомагати і підтримувати одна одну

Українські жінки-підприємниці об’єднуються з колегами всього світу, щоб допомагати і підтримувати одна одну

 

Міжнародна Амбасада жінок-підприємниць України стала ініціатором інтеграції українських жінок-підприємниць до світової мережі. Жінки-підприємниці України звернулися до жінок-депутатів Верховної Ради України з пропозицією започаткувати відзначення 19 листопада – Днем жіночого підприємництва на державному рівні.
17 листопада 2017 року у приміщенні Верховної Ради України відбулися урочисті заходи з нагоди святкування WED – Всесвітнього дня жіночого підприємництва. Організаторами заходу виступили: Міжнародна амбасада жінок-підприємців України спільно з партнерами Європейською Асамблеєю жінок-депутатів, Всеукраїнським об’єднанням жінок-депутатів, Асоціацією міст України.
Перше святкування WED відбулося 19 листопада 2014 року в офісі Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку. Ініціатива належала американським жінкам підприємницям на чолі з видатною діячкою Венді Даймонд. Сьогодні WED відзначають у 144 країнах світу. З 2016 року завдяки Міжнародній Амбасаді жінок-підприємців до цього свята приєдналась і Україна. Важливою подією цього року стало офіційне визнання першою Амбасадоркою WED в Україні – відомої польсько-української діячки, адвоката, Амбасадорки Польської мережі жінок-підприємниць, Президента Міжнародної Амбасади жінок-підприємниць в Україні – Вероніки Марчук.

Вгору