Міжнародний День Жіночого Підприємництва

Міжнародний День Жіночого Підприємництва

Міжнародний День Жіночого Підприємництва (Women’s Entrepreneurship Day – скорочено WED) – це глобальна ініціатива, спрямована на підтримку та розширення прав і можливостей жінок-підприємців у всьому світі.
Вперше цей день був урочисто відзначений 19 листопада 2014 року в Нью-Йорку в резиденції ООН.

Саме тоді було вирішено, що кожного року цей день буде присвячений жінкам-підприємцям – тим, які є власниками фірм, особливо родинних, або тим, які планують розпочати свою ділову кар’єру, заснувавши власну справу.
Ініціатива Women’s Entrepreneurship Day – це не лише один день на рік. Це світовий соціальний рух, який пропагує підприємництво серед жінок. Головними організаторами WED є лідери змін в США: бургомістр Нью-Йорку, губернатор Нью-Йорку у співпраці з ООН та Держапаратом США.
Цей рух надає сили та імпульсу діяти мільярду жінок на всій планеті, надихає 250 мільйонів жінок, що живуть в бідності .
У 2016 році до цього свята приєдналась і Україна завдяки громадській організації Міжнародна Амбасада Жінок Підприємців.
19 листопада 2017 Міжнародна Амбасада Жінок Підприємців удруге відсвяткує цей день в Україні!
У цей день успішні ділові жінки поділяться своїми історіями успіху, досвідом та цінними порадами, розкажуть про те, як створювали власну справу.
Жінки-підприємниці зможуть обговорити поточні бізнес-задачі в компанії однодумців, задати запитання експертам та отримати практичні поради, нові ідеї про те, як запустити чи розвинути власну справу.
Міжнародний День Жіночого Підприємництва – це нагода провести день в компанії людей, захоплених власною справою!
Місією Women’s Entrepreneurship Day є пропагування жіночого підприємництва, шляхом мобілізації і залучення, як жінок так і чоловіків, до ініціативи безкоштовно ділитись своїм часом, досвідом, вміннями, знаннями, а також, надання фінансової підтримки. (3T: Time, Talent, Treasure)
В рамках Women’s Entrepreneurship Day, найбільшої міжнародної ініціативи, що пропагує підприємництво і націлена на покращення фінансового стану жінок, залучено національних Амбасадорів WED, завданням яких є нагляд і координація діяльності в понад 144 країнах. Підтримуючи і зміцнюючи позиції жінок-підприємців на всіх континентах, Міжнародні Амбасадори WED репрезентують жінок в Австралії, Гані, Кенії, Норвегії, Перу, Саудівській Аравії, Сінгапурі, Уганді та інших країнах. До таких країн такж належать Польща і Україна.
Україну репрезентує Вероніка Олена Марчук – Почесний Президент нашої Амбасади.
Більше інформації про Women’s Entrepreneurship Day доступно на офіційній Інтернет-сторінці:

www.womenseday.org

Вгору