• Головна
  • /
  • Подія
  • /
  • У колонній залі Верховної Ради відзначили Міжнародний день жіночого підприємництва
У колонній залі Верховної Ради відзначили Міжнародний день жіночого підприємництва

У колонній залі Верховної Ради відзначили Міжнародний день жіночого підприємництва

17 листопада 2017 року у приміщенні Верховної Ради України відбулися урочисті заходи з нагоди святкування Міжнародного дня жіночого підприємництва (WED). Організатором виступила Міжнародна Амбасада жінок-підприємниць України спільно зі своїми партнерами – Європейською Асамблеєю жінок-депутатів, Всеукраїнським об’єднанням жінок-депутатів, Асоціацією міст України.
Ініціативу підтримав і Голова Представництва Європейського Союзу в Україні, Хюг Мінгареллі: «Європейський Союз надає значні обсяги технічної допомоги для вирішення питання гендерної рівності. Ми підтримуємо ініціативи, які посилюють участь жінок в економічному, політичному і суспільному житті України. Сьогоднішній захід є надзвичайно важливим у даному контексті».


У ході заходу жінки-підприємниці України звернулися до жінок-депутатів Верховної Ради України з пропозицією започаткувати відзначення 19 листопада Днем жіночого підприємництва на державному рівні.
Народний депутат України Оксана Білозір переконана, що цей день ввійде в історію українського парламентаризму: «Ми започатковуємо нетворк між жінками бізнесу з метою розширення їхньої взаємодії та співпраці. Разом з тим, ми втілюємо наші євроінтеграційні прагнення. Я щаслива, що даний захід проходить під куполом Верховної Ради».


Перше святкування WED відбулося 19 листопада 2014 року в офісі Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку. Ініціатива належала американським жінкам-підприємницям на чолі з видатною діячкою Венді Даймонд. Сьогодні WED відзначають у 144 країнах світу. Завдяки Міжнародній Амбасаді жінок-підприємниць до цього свята приєдналась і Україна.
Напередодні святкування відбулося офіційне визнання першою Амбасадоркою WED в Україні відомої польсько-української діячки, адвоката, Амбасадорки Польської мережі жінок-підприємниць, Президента Міжнародної Амбасади жінок-підприємниць в Україні – Вероніки Марчук.


«Я щаслива, що моя мрія здійснилася, і Україна приєдналася до святкування Міжнародного Дня жіночого підприємництва. Приємно, що нас в цьому підтримали жінки-депутати Верховної Ради України, зокрема Оксана Білозір. Ми звернулися до парламентарів з пропозицією встановити це свято на державному рівні. Наша головна мета – збудувати мережу жінок-підприємниць України, яка ефективно співпрацюватиме з Європою, Америкою, країнами Сходу і Азії, підтримати жінок в реалізації власних задумів та ідей, надихати їх до підприємницької діяльності, показувати приклад можливостей через досвід підприємництва членів Амбасади», – коментує Вероніка Марчук.


У ході заходу відбулася Міжнародна експертна дискусія: «Сучасні перспективи розвитку жіночого підприємництва», а також нагородження переможців конкурсу «Кращі ініціативи жінок України для економічного розвитку місцевих громад» у наступних категоріях «Підприємництво», «Врядування», «Громадська діяльність», «Наукова діяльність» та «Нова Україна». Автори п’яти найкращих жіночих ініціатив були нагороджені тижневою навчальною поїздкою до Європейського Парламенту. Спеціальні відзнаки отримали підприємниці, що посіли срібне і бронзове місця в кожній номінації.
Під час урочистостей 37 жінок отримали дипломи Амбасадорок і стали членами Міжнародної Амбасади жінок-підприємниць України. Серед них: Наталія Нетовкіна, Людмила Русаліна, Влада Литовченко, Даша Малахова, Ірина Данилевська, Оксана Караванська, Ганна Крисюк, Вікторія Вагжанова, Ірина Горова, Наталія Вальда, Наталя Делієва, Ірина Демкура, Мирослава Драгомирецька, Ніна Ільїна, Наталя Коваленко, Віта Кравчук, Катерина Кривошеїна, Людмила Паращенко, Ольга Редзюк, Оксана Сердюк, Кристина Ставська та інші.

Організатори заходу:

         Міжнарода амбасада жінок-підприємців 

 

    України Європейська Асамблея жінок-депутатів

Всеукраїнське об’єднання жінок-депутатів

Асоціація міст України

За підтримки Міністерства міжнародних справ Канади через Асоціацію міст України та проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), який впроваджує Федерація канадських муніципалітетів.

Генеральний партнер:

Status

Грін Хілс – Багатство природи

Домашнє свято – Твій світ солодощів

Професійна косметика “Бреліл”

Дякуємо Президенту групі компаній “Петрус” Людмилі Русаліній за підтримку!

Партнери

Вишукана французька косметика СОТІС – Насолоджуйтесь молодістю!

Наш туристичний партнер – компанія International Travel Group – Нам довіряють свої емоції. Залиште свій час родині, а нам організацію своїх подорожей.

Центр Допомоги Підприємництву” CeDePe – Ведення бухгалтерії і не тільки.

Сервіс доставки здорового харчування FoodЕх

Міжнародний дитячий кінофестиваль NEXT

Медіа-партнери:

Генеральний новинний партнер – “Інтерфакс – Україна”

Журнал “Наталі”

Журнал “Фокус”

Журнал для жінок CosmoLady

Інтернет видання “Обозрєватєль”

Інтернет журнал для ділових людей “Фінансовий консультант”

 

Вгору